Министерството на външните работи получи потвърждение по дипломатически път от

...
Министерството на външните работи получи потвърждение по дипломатически път от
Коментари Харесай

Български капитан отвлечен от кораб край Бенин

Министерството на външните работи получи удостоверение по дипломатически път от Португалия и от Федерална република Германия, че на борда на завладения от пирати транспортен съд край крайбрежията на град Котону в Бенин се намира един български жител. Той е и капитан на нападнатия контейнеровоз, оповестиха от Министерство на външните работи.

11 от членовете на екипажа на контейнеровоза „ Томи Ричер “ са на независимост, само че капитанът и седем от моряците остават в пиратски плен.

Корабът плава под португалски байрак, а транспортната компания, която го обслужва, е основана в Германия.

По предписание на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева от през вчерашния ден под наблюдението на общоприет шеф по случая работят интензивно дирекция „ Ситуационен център “ на Министерство на външните работи, българските посолства в Абуджа, Рабат, Берлин, както и Постоянното посланичество на България към Службата на Организация на обединените нации и другите интернационалните организации в Женева.  Действията се координират и с Изпълнителна организация „ Морска администрация “.

Още през вчерашния ден с нота е поискана информация от Министерство на външните работи на Бенин по случая, само че досега не е получена такава.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР