Министерството на външните работи на Украйна протестира срещу набирането от

...
Министерството на външните работи на Украйна протестира срещу набирането от
Коментари Харесай

Русия принуждава украинци да воюват срещу собствената си държава

Министерството на външните работи на Украйна стачкува против набирането от Руската федерация на бойци за военна работа в Автономна република Крим и град Севастопол, както и против активизирането на украински жители, живеещи във краткотрайно окупираните територии.

От 1 април до 15 юли 2022 година в Русия се организира следващата пролетна наборна акция, която държавата-окупатор също ще организира във краткотрайно окупираните територии на Украйна в нарушаване на нормите на интернационалното филантропично право. От 2014 година насам съветската окупационна администрация към този момент е набрала за работа във въоръжените сили на РФ към 34 000 поданици на Крим, някои от които са били принудително въвлечени във военните дейности против Украйна.

Обръщаме внимание на обстоятелството, че на фона на продължаващата война с Украйна Русия усили броя на хората, които ще бъдат призовани на работа в границите на пролетната наборна акция, оповестиха от външното ведомство на Украйна. Военно закононарушение на Русия е насилствената готовност от Русия на популацията на части от Донецка и Луганска области, които не са следени от украинското държавно управление, както и на териториите на Украйна, краткотрайно окупирани от Русия след 24 февруари, и принуждаването на тези украински жители да водят война против личната си страна от съветска страна. Подготвяйки се за подлата офанзива против Украйна, Русия стартира на 19 февруари така наречен „ обща готовност “ в териториите, които не са следени от държавното управление на Украйна, а по-късно удължи възрастовата граница до 18-65 години, с цел да усили броя на мобилизираните.

Русия принудително изпраща мобилизирани украинци в зоната на бойните дейности без никакъв контакт с роднините им. Считаме за изключително цинична мобилизацията от страна на Русия на украински жители, които напущат зоната на военни дейности по филантропични коридори. Ясно е, че с тези противозаконни дейности режимът на Кремъл се пробва да компенсира невижданите загуби, претърпени от съветските нашественици по време на въоръжената инвазия в Украйна. Руските управляващи имат остра потребност от набиране и активизиране на войски за бойни дейности на територията на нашата страна. Подчертаваме, че според интернационалното филантропично право на държавата-окупатор е неразрешено да принуждава предпазени лица да служат в нейните въоръжени или спомагателни сили, както и е неразрешено да упражнява напън или агитация в интерес на доброволното записване в армията.

Въпреки оповестените обстоятелства за пленени и починали украински жители от краткотрайно окупирания Крим, както и от някои елементи на Донецка и Луганска области, информацията за присъединяване им във войната против Украйна деликатно се укрива и се отхвърля от съветските управляващи. Руската федерация би трябвало да анулира противозаконното военно набиране във краткотрайно окупираната територия на Автономна република Крим и град Севастопол, да спре активизирането на популацията на Крим, Донецка и Луганска области, да отстрани всички породени с това последици и да обезпечи прецизно съблюдаване на интернационалните си отговорности като държава-окупатор. Призоваваме интернационалната общественост да осъди тези дейности на Русия, да изиска от нея да изтегли своите сили и запаси от територията на Украйна и да показва градивна позиция в договарянията за допустимо най-бързо възобновяване на мира, приканиха от Министерство на външните работи на Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР