Министерството на външните работи на Руската федерация обмисля създаването на

...
Министерството на външните работи на Руската федерация обмисля създаването на
Коментари Харесай

Руското външно министерство планира създаването на департамент за „мека сила“

Министерството на външните работи на Руската федерация обмисля основаването на нов отдел, който да поеме координацията на интернационалните връзки в региона на културата, науката, изкуството, обмена на младежи, образованието и спорта, оповестява изданието „ Известия “, съобщи организация „ Фокус “.

Целта на новия департамент ще бъде разширението на „ меката мощ “ на Русия в чужбина, разясниха пред медии представители на външнополитическото ведомство в Москва, като припомниха, че към сегашния миг подобен отдел няма.

Предполага се, че новият отдел ще се занимава с създаването на обща политика на Руската федерация в региона на интернационалното културно и филантропично съдействие, както и с подготовката на междуправителствени съглашения.

Освен това департаментът за „ мека мощ “ ще съветва и дава практическа помощ както на профилирани държавни институции, по този начин и на неправителствени структури.

През юни заместник-министърът на външните работи на Русия Андрей Руденко означи, че рускоезичното население в някои страни е дискриминирано и е невероятно да се откри политическа аргументация за това нарушаване на правата на индивида. Той увери, че съветските управляващи поставят всички старания да защитят правата на рускоезичната общественост в други страни и деятели, които са подложени на напън от локалните управляващи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР