Министерството на външните работи на Румъния реагира на изявленията на

...
Министерството на външните работи на Румъния реагира на изявленията на
Коментари Харесай

Румъния отговори на лъжливата пропаганда на Кремъл

Министерството на външните работи на Румъния реагира на изказванията на Дмитрий Медведев, който упрекна Букурещ, че желае да сътвори " нова Велика Румъния ", оповестява телевизия Диджи 24. Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев предизвести Молдова, че ще има последици, в случай че тя се причисли към Европейския съюз, напомня Диджи 24.

Според румънското външно министерство реакцията на Медведев демонстрира " огромна степен на отчаяние ", както и обстоятелството, че решението на Европейски Съюз да даде на Република Молдова статут на претендент за участие, е " вярно решение ". По остаряла своя традиция съветската агитация се пробва да измести фокуса от военните закононарушения, които самата тя прави. От 24 февруари в Украйна се води пълномащабна война, стартирана непредизвикано от Владимир Путин.

" Изявленията на Дмитрий Медведев, направени след историческото решение на Европейския съвет от 23-24 юни за даване на статут на претендент за участие в Европейски Съюз на Република Молдова и на Украйна, са част от лъжливата изразителност на Кремъл, с която към този момент сме привикнали и която се популяризира в Република Молдова както преди, по този начин и след противозаконната, неоправдана и непровокирана експанзия на Русия против Украйна. Гореспоменатата реакция демонстрира освен огромна степен на отчаяние, само че и едно несъмнено нещо: решението на Европейския съвет да даде на Република Молдова статут на страна кандидатка е вярно решение и съставлява същинско историческо достижение, удостоверение на европейското предопределение и ориентировка на Република Молдова и нейните жители “, уточни в изказване за медиите румънското Министерство на външните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР