Министерството на външните работи на Черна гора се извини за

...
Министерството на външните работи на Черна гора се извини за
Коментари Харесай

Черна гора се извини за публикувано съобщение за прекъсване на дипломатическите отношения с Русия

Министерството на външните работи на Черна гора се извини за публикуването по-рано на известие за спиране на дипломатическите връзки с Русия. Извинението е оповестено тази нощ от пресслужбата на черногорското външно министерство в Туитър.

" Извиняваме се на обществеността за грубия пропуск в оповестено по-рано известие, в което вместо да се изброят ограничаващите ограничения по неточност бе посочено, че ограниченията са влезнали в действие, " се споделя в изказването.

В понеделник посолството на Русия в Подгорица заяви, че е изпратило нота в министерството на външните работи на Черна гора с искане за пояснения по отношение на обява в Туитър на черногорското дипломатическо ведомство за нуждата от " раздор на дипломатическите връзки с Русия “, осведоми ТАСС. Министерството на външните работи на Черна гора разгласява по-рано в Туитър изказване на външния министър на страната Джордже Радулович за нужда от късане на дипломатическите връзки с Русия, само че след няколко часа изказването бе изтрито от обществената мрежа.

В оповестеното в обществената мрежа известие е било посочено, че по време на съвещание за налагането на наказания на Русия поради спора в Украйна той е споделил, че е належащо държавните институции на Черна гора да ползват рестриктивните ограничения, въведени от държавното управление срещу Русия. Като коментар към туита черногорското Министерство на външните работи разгласява лист с въведените от държавното управление ограничения, включващи " раздор на дипломатическите връзки, цялостен или непълен раздор на икономическите връзки, цялостно или отчасти ограничение на вноса и износа, превоза и др ".

След мнения на потребителите на обществените мрежи, които са задавали въпроси за това дали са прекратени дипломатическите връзки с Русия или не, пресслужбата на Министерство на външните работи на Черна гора е премахнала известието в Туитър, показва ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР