Министерството на туризма започва излъчването на рекламните клипове за популяризиране

...
Министерството на туризма започва излъчването на рекламните клипове за популяризиране
Коментари Харесай

Екскурзоводи ще показват забележителностите у нас

Министерството на туризма стартира излъчването на рекламните клипове за разпространение на малко познати места, това оповестяват от пресцентъра на ведомството.

На този стадий акцията стратира с първите три рекламни клипа, които са направени взаимно с представители на Асоциацията на екскурзоводите в България. Инициативата за разпространение на малко известни местности и туристически обекти е в осъществяване на поетия от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова ангажимент към екскурзоводите по време на работна среща с тях в края на месец юли. Целта е да се насърчи работата и търсенето на локалните екскурзоводи, които съставляват една от най-тежко засегнатите специалности в бранша поради пандемията от COVID-19.

Пи-арите на ведомството изясняват, че посредством клиповете туристите ще бъдат осведомени с това, което би съдействал един добър екскурзовод за пълноценното им прекарване. Това е и повода самите екскурзоводи да вземат участие в тях. „ Ще покажем лицата на тези, които знаят и пазят нашата история, обичаи и забележителности “, допълват от министерството.

Кампанията включва снимането на 20 видеа, представящи по-малко известни дестинации и културно-исторически монументи у нас, само че с огромен капацитет за развиване. В клиповете екскурзоводи описват любопитни обстоятелства за места и забележителности, които са с ниска посещаемост от българските и задграничните туристи.

Първият от клиповете демонстрира част от неземната хубост на Източните Родопи - каньона и поречието на река Арда. Това е едно от най-живописните места у нас, което стартира да набира известност в последните две години.

Вторият клип е отдаден на Ротондата „ Св. Георги “ в София. Покрай нея ежедневно минават стотици поданици и посетители на столицата, само че малко на брой са влизали в нея, с цел да видят петте пласта фрески. Ротондата е считана за най-старата непокътната постройка в София, която е издигната при започване на IV век.

Третият клип от тази поредност е отдаден на една малко известна гробница до хасковското село Александрово. Размерът й е впечатляващ, а стенописите в нея са добре непокътнати. В непосредствена непосредственост до нея е Музеят на тракийското изкуство, в който се съхранява едно от първото обработено злато в света.

„ С тази акция ще бъде основана една завладяваща поредност, която да е забавна и сама по себе си. Във времето тя може да се добавя с още епизоди от разнообразни местоположения и в другите сезони. Обектите са снимани по професионален и хубав метод. По този метод се цели да бъде заздравен обликът на България като превъзходно място, изпълнено с доста места за пътешествия. Обектите и местата за снимане са избирани в тясна съгласуваност на екскурзоводската колегия “, споделят хората на Николова.

И разясняват, че планът се извършва от продуцентска къща IVAN RADEV STUDIO, където са събрани експерти с над 10-годишен опит в малкия екран и рекламата. Дейността на компанията включва създаване на концепции и сюжети за телевизионни излъчвания, сериали и реклами, образуване и осъществяване на събития от друго естество. През годините екипът е работил по над 60 разнообразни излъчвания и сериали, създал сюжетите на някои от най-забавните и най-гледани реалити формати и шоу стратегии в България, както и на някои от най-успешните и запаметяващи се телевизионни реклами и събития. Общата стойност на целия план е 29 940 лв..

Кампанията стартира първо в обществените канали на Министерство на туризма. Клиповете са на български език и със надписи на британски език. Те могат да се видят на публична интернет страница на Министерството на туризма в рубриката „ Видеогалерия “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР