Локомотивният машинист ще бъде отстранен от работа до приключване на

...
Локомотивният машинист ще бъде отстранен от работа до приключване на
Коментари Харесай

БДЖ: Всички отговорни за инцидента с влака ще бъдат дисциплинарно наказани

" Локомотивният ватман ще бъде отхвърлен от работа до привършване на следствието и на всички лица виновни за случилото се ще им бъде наложено дисциплинарно наказване ", съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия инж. Венцислав Славков - шеф на БДЖ. Той даде повече информация за случилия се случай през миналия ден.

" При напредване на маневрен състав от първи коловоз върху състава на бързия трен за Пловдив - Димитровград последва удар на маневрения локомотив върху последния вагон на бързия трен ", съобщи шефът на БДЖ.

" Поради ненавременни дейности на локомотивния ватман последва удар в последния вагон на бързия трен. По данни на самия локомотивен ватман му е прилошало и не е могъл в точния момент да реагира със спирачката на локомотива ".

Той уточни, че множеството потърпевши са чиновници на БДЖ - маневриста, маневрения стрелочник и чиновници на БДЖ от почистването.

" Инцидентът в тази ситуация няма общо с повредите, получили се с централизациите на Централна гара ", добави инж. Венцислав Славков.

В момента се организират две следствия - от органите на реда, както и вътрешно следствие.

" Може да сте сигурни, че всички, които работят в железницата минава всевъзможни проби и всевъзможни профилактики. Така, че пипвам се за коментар от вчерашния ден, че " железницата не е за дилетанти ", сподели Марио Нинов - основен специалист в КТ " Подкрепа ".

Той добави, че въпросът е какво не се е направило, с цел да не се стигне до този случай.

" Всеки може да попадне в такава обстановка даже когато кара автомобил да му стане неприятно и да му прилошее. Въпросът е какво може да се направи по този начин, че техниката и оборудванията да предотвратяват такива работи ".

" Тоталната неангажираност на страната в последните 30 години, крещящото недофинансиране на бранша води тъкмо до такива случаи ", съобщи основният специалист в КТ " Подкрепа ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР