Министерството на туризма ще проверява дали всички места за настаняване

...
Министерството на туризма ще проверява дали всички места за настаняване
Коментари Харесай

Министерството на туризма ще проверява всички оферти за настаняване в Booking

Министерството на туризма ще ревизира дали всички места за настаняване в Booking са регистрирани по Закона за туризма. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова, която организира работна среща с шефа на " Публични действия " към Booking.com Петер Лохбийлер на Световния стопански конгрес в швейцарския град Давос.

От срещата стана ясно още, че Ангелкова и Лохбийлер са се договорили взаимно да бъде предоставяна информация за нелоялна конкуренция.

 37.5 млн. лева, или с 12.5% повече доходи от нощувки през ноември 2017 година
37.5 млн. лева, или с 12.5% повече доходи от нощувки през ноември 2017 година

Хотелите с 4 и 5 звезди са осъществили 68.2% от общия брой нощувки на непознати жители и 37.4% на българи, регистрира Национален статистически институт

Booking е една от най-успешните платформи за намиране и запазване на налични хотели и места за престой. Според Ангелокова в България има 10 000 места за настаняване, които са регистрирани в онлайн платформата. Сайтът помагал на бизнеса да предлага продуктите си, а на потребителите да търсят и избират елементарно и комфортно къде да отседнат, разчитайки на постоянно правилна информация по думите на министъра. В тази връзка Лохбийлер изрече вяра, че в бъдеще може да се разясняват взаимни планове, които да подтикват развиването на туристическия бранш у нас и да покачат известността на България като дестинация, предлагаща първокачествен туристически артикул.

Двамата разискаха още опциите за вложения в България. Министър Ангелкова показа на събеседника си преференциалните условия за инвестиции в бранш туризъм , които страната ни предлага. Важно преимущество на България в тази сфера е ниският налог.

 Ангелкова вижда в България капацитет за СПА столица на Европа
Ангелкова вижда в България капацитет за СПА столица на Европа

С европредседателството демонстрираме природа, просвета, обичаи, история, нововъведения и неповторимите дадености на страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР