От днес се преустановяват всички видове строителни и монтажни работи

...
От днес се преустановяват всички видове строителни и монтажни работи
Коментари Харесай

Забранява се строителството в курортните комплекси край Варна

От през днешния ден се преустановяват всички типове строителни и монтажни работи в курортните комплекси край Варна, написа в заповедите на кмета на общината Благомир Коцев, оповестени на уеб страницата на общинската администрация.

Забраната важи до 1 октомври. Заповеди за прекъсване на строителството са издадени за курортните комплекси " Златни пясъци ", " Св. св. Константин и Елена " и " Чайка ", както и за курортните зони " Прибой " и " Манастирски хълм ".

Със заповедите на кмета се не разрешава и достъпът на тежка строителна машинизация и на всевъзможни транспортни средства, доставящи строителни материали.

В заповедите е маркирано, че изключения се позволяват единствено за аварийно-ремонтни работи и геозащитни ограничения и действия.

Забраната не се отнася за осъществяване на строителни действия на обекти с районно значение, финансирани по оперативните стратегии със средства на Европейски Съюз, държавния или общински бюджет, които се намират на територията на курортните комплекси и зони.

За нарушение на заповедта глобите са от 1000 до 10 000 лв. за физически лица и от 10 000 до 50 000 лв. за еднолични търговци и юридически лица, в случай че не подлежат на по-тежко наказване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР