Министерството на туризма ще популяризира България като целогодишна туристическа дестинация

...
Министерството на туризма ще популяризира България като целогодишна туристическа дестинация
Коментари Харесай

България ще се популяризира като туристическа дестинация на големи спортни състезания

Министерството на туризма ще разпространява България като целогодишна туристическа дестинация и посредством огромни спортни надпревари, на които страната ни ще е хазаин през идната година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова след срещите си с ръководители на три спортни организации.

С вицепрезидента на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев тя разиска опциите за показване на туристическия капацитет на страната ни по време на международното състезание за мъже по този спорт, който е измежду най-популярните у нас. От 10 до 30 септември Варна, София и Русе ще са домакини на надпреварата, което се провежда взаимно с Италия. Това ще е най-големият състезателен конгрес, който страната ни ще одобри. Предното домакинство на международно по волейбол е било през 1970 година, само че в този момент ще притегли доста по-голям интерес след мощните изяви на българските състезатели през последните години. Министерството на туризма и федерацията ще си сътрудничат, с цел да се разкрие и туристическият капацитет на България, предлагаща разнородни услуги за отмора и пътешествия, акцентира министър Ангелкова.

По същото време в столицата ни ще се организира и Световното състезание по художествена гимнастика – спорт, в който страната ни също е измежду водачите на планетата. На срещата на министър Ангелкова с ръководителя на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева фамозната спортистка анонсира, че за събитието се чакат над 2000 участници и посетители, феновете ще са неведнъж повече. Световната демонстрация ще притегли и доста туристи.

България става все по-притегателна като дестинация и за феновете на тениса, изключително след огромния интернационален пробив на Григор Димитров. След триумфа на първите две издания на шампионата „ София оупън “ от 4 до 11 февруари 2018-а ще се състои нова атрактивна конкуренция на корта, заяви генералният секретар на Българската федерация по тенис Катерина Генова. За трети път в историята си страната ни ще бъде хазаин на шампионат от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти. По време на авторитетната демонстрация ще се популяризират опциите на българската столица като спортно средище, само че и на многочислените й туристически забележителности, разясни министър Ангелкова.

София бе определена и за Европейска столица на спорта за 2018 година В тази самодейност има включени редица събития - както професионални надпревари, по този начин и любителски занимания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР