Министерството на транспорта на Република Северна Македония е задействало процедура

...
Министерството на транспорта на Република Северна Македония е задействало процедура
Коментари Харесай

В Северна Македония се питат как е възможно да има толкова голям внезапен пожар в автобуса

Министерството на превоза на Република Северна Македония е задействало процедура за лишаване на разрешителното на компанията „ Беса транс “, която е притежател на авариралия в България рейс, при пожар в който изгоряха минимум 45 души, съобщи БНР.

Решението на министерството бе оповестено след почналите дейности от страна на управляващите в Република Северна Македония за инспекция на документите на компанията притежател на рейса. Стана ясно, че не е било спазено правилото всеки един рейс да бъде лицензиран поотделно. За рейса, с който стана случаят в България, се разбра следното: „ От получените информации от министерството на вътрешните работи за изгорялото транспортно средство констатирахме, че то не е било декларирано от превозвача според член 11 алинея 5 от Закона за пътническия транспорт. Поради това транспортното средство го няма в електронната база на министерството на превоза и известията “, сподели министърът на превоза и известията на РСМ Благой Бочваровски.

Кметът на община „ Студеничани “ Азем Садики, откъдето са 17 от общо 45-те починали при тежкия случай, настоя за съществено следствие на случая. Той е безапелационен, че отговорните би трябвало да понесат отговорност и наказване, а следствието да даде отговори на доста въпроси. „ Да се види по какъв начин се стигнало до конфликта, с цел да има толкоз огромен неочакван пожар, какъвто е имало в рейса. Дали са имали да носят подобен запалим материал “, сподели той. Министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски към този момент разяснява, че за вероятните аргументи би трябвало да се изчака информацията от следствието

Медиите в страната и през днешния ден отразяват тематиката с злополуката, като припомнят, че следствието по случая продължава от българска страна. Очакванията на хората са да има резултат и да научат кой е отговорен за нещастието, сподели за БНР журналистът Пресиян Лека. „ Чакаме от българските институции допустимо най-бързо да излязат с отчет за пътно-транспортното произшествие и да ни кажат какви са аргументите и да научим кои са виновните лица, или кои са отговорни за станалото “. Медиите в Северна Македония оповестиха по-рано, че трима лекари от Института за правосъдна медицина в Скопие ще се включат към екипа на българска територия. По думите на външния министър Буяр Османи тримата към този момент са пристигнали в София и чакат утвърждение от нашите управляващи да се причислят към работата. В Република Северна Македония е разгласен ден на печал в памет на починалите при тежката злополука.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР