Министерството на спорта на Северна Корея съобщи, че страната няма

...
Министерството на спорта на Северна Корея съобщи, че страната няма
Коментари Харесай

Северна Корея ще предпазва спортистите си от К-19 като ги спре за Олимпиадата в Токио

Министерството на спорта на Северна Корея заяви, че страната няма да взе участие в Олимпийските игри в Токио, с цел да бъдат защитени спортистите ѝ от ковид, предават международните организации.

Решението е взето на среща на Севернокорейския олимпийски комитет още на 25 март. На срещата е участвал и министърът на спорта Ким Ил Гук.

На съвещанието са били обсъждани и способи за насърчаване на технологиите за професионален спорт, по какъв начин да се печелят медали на интернационалните надпревари и по какъв начин да се разпространяват публичните спортни действия в идните пет години, осведоми Ройтерс.

Северна Корея е първата страна, която афишира, че пропуща Летните игри поради пандемията. Съобщението пристигна във време, в което КНДР и Южна Корея водят договаряния за взаимно домакинство на Олимпиадата през 2032 година

На Зимните игри през 2018 година в Пьончанг двете страни се явиха под общ байрак на откриването и участваха с един тим в женския шампионат по хокей на лед. Имаше договаряния за напълно единен отбор в Токио. Нищо значително в връзките на двете страни обаче не се промени от този момент.

Северна Корея бойкотира Олимпиадата през 1988 година в Сеул. Оттогава не бе пропущала най-големия състезателен конгрес.

Страната твърди, че няма нито един случай на COVID-19, само че съгласно специалисти това е невероятно, въпреки че границите ѝ са затворени след януари предходната година, а всички чужденци, намиращи се на територията ѝ тогава бяха карантинирани.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР