Министерството на отбраната цитира информация на разузнаването, в която се

...
Министерството на отбраната цитира информация на разузнаването, в която се
Коментари Харесай

Русия използва все повече „по-малко надеждни и остарели оръжия“ във войната в Украйна

Министерството на защитата цитира информация на разузнаването, в която се споделя, че при започване на съветското настъпление в Украйна Кремъл обществено е подчертавал способността си да нанася прецизни удари с лимитирани съпровождащи вреди и че украинските градове няма да бъдат наранени от бомбардировките, предава БНР.

Запасите на Русия с прецизни оръжия обаче съществено са намалели с дълго траялата война обратно на упованията на Кремъл и съветските войски са почнали да употребяват доста по-ненадеждни и неточни оръжия, които се прихващат по-лесно.

Ето за какво Русия подложи Украйна на безразборни бомбардировки с дребна или никаква грижа за цивилни жертви, заключава английското разузнаване.

Днес министърът на защитата Бен Уолъс ще съобщи в тирада, че съветските военни водачи носят не по-малка виновност за нашествието в Украйна от президента Путин и всички би трябвало да си понесат последствията. Според Уолъс, Путин и близкият му кръг би трябвало да споделят същата орис като нацистите, които бяха победени и изправени в процеса в Нюрнберг да дават отговор за осъществените от тях зверства.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 09 May 2022

Find out more about the UK government's response:

????????????????
— Ministry of Defence???????? (@DefenceHQ)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР