Министерството на отбраната обяви обществена поръчка за ремонт на кутии

...
Министерството на отбраната обяви обществена поръчка за ремонт на кутии
Коментари Харесай

Министерството на отбраната обяви нова поръчка за ремонт на МиГ-29 за 4,7 млн. лв.

Министерството на защитата разгласи социална поръчка за ремонт на кутии на самолетните елементи КСА-2 за изтребителите МиГ-29. Срокът за присъединяване в поръчката е доникъде на септември, като прогнозната ѝ стойност е 4,7 млн. лв. с включен Данък добавена стойност.

В петък Министерството на защитата за ремонт на шест мотора за МиГ-29 с полската държавна компания Wojskowe Zakłady Lotnicze Nr 2 S.A.

Засега България разчита единствено на създадените в Съюз на съветските социалистически републики МиГ-29 за защита на въздушното си пространство. Поддръжката им е невъзможна след началото на войната на Русия против Украйна.

България ще разчита на изтребителите МиГ-29 да носят бойното дежурство, до момента в който самолетите F-16 Block 70 не поемат напълно защитата на българското въздушно пространство, сподели министърът на защитата Тодор Тагарев преди месец.

Служебното държавно управление на Гълъб Донев търсеше опция да купи така наречен заместващи самолети, които да употребява до доставката на американските машини, само че.

До началото на войната на Русия против Украйна поддръжката на МиГ-29 се правеше извънредно от съветската държавната корпорация РСК МиГ. Министерството на защитата твърдеше, че няма по какъв начин да се ремонтират другаде, тъй като съветската корпорация държи лицензите.

Първите купени от Съединени американски щати изтребители се чака да дойдат през 2025 година За разлика от другите две страни в НАТО, които имат изтребители МиГ-16 – Полша и Словакия, България отхвърли да помогне с тях на Украйна, защото са единствената алтернатива за защита на въздушното ѝ пространство.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР