Министерството на отбраната на САЩ премахна от интернет хиляди снимки

...
Министерството на отбраната на САЩ премахна от интернет хиляди снимки
Коментари Харесай

Пентагонът изтри хиляди снимки и видеа от войната в Афганистан

Министерството на защитата на Съединени американски щати отстрани от интернет хиляди фотоси и видеоклипове от войната в. С това деяние се цели скриването на самоличността на афганистанците, които са помагали на американската войска, заяви представителят на Пентагона Джон Кърби, представен от БГНЕС.

„ По време на евакуацията през август и септември премахнахме от обществени платформи хиляди фотоси и видеоклипове, показващи лица или друга персонална информация за афганистанците, с които работихме “, сподели той в отговор на журналистически въпрос по отношение на изгубването на данни отофициалния уебсайт на Министерството на защитата на Съединени американски щати.
 В Афганистан: За да не умрат от апетит, някои продават децата си В Афганистан: За да не умрат от апетит, някои продават децата си
Умиращи от апетит небогати афганистански фамилии продават децата си за жълти стотинки. Новината идва на фона на предизвестието от Светов...

Кърби акцентира, че Пентагонът преднамерено не е оповестил желанието си да отстрани тези фотоси и видеоклипове от интернет, с цел да не притегля вниманието към тях. „ Направихме това като защитна мярка и от почитание към към тези хора и техните фамилии “, изясни представителят.

Кирби посочи, че фотосите и видеоклиповете са отстранени краткотрайно. „ В подобаващия миг ние ще публикуваме още веднъж ", добави той. Миналата седмица основният държавен контрольор по възобновяване в Афганистан Джон Сопко заяви, че Пентагонът и Държавният департамент са засекретили достъпа до обилни масиви с информация за наличието на Съединени американски щати в Афганистан, в това число и за изтеглянето на войските оттова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР