Министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви в понеделник в

...
Министерството на отбраната на Обединеното кралство заяви в понеделник в
Коментари Харесай

Защо руските офицери са разтревожени?

Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи в понеделник в последния си разследващ отчет за спора в Украйна, че от средата на октомври насам Русия е разположила няколко хиляди новомобилизирани резервисти на фронтовата линия, които са най-вече зле оборудвани и това тревожи доста съветски офицери, съобщи БНР.

Министерството сподели, че съветските резервисти постоянно са оборудвани с оръжия като остарели автомати " Калашников " (АКМ), които са били въведени на въоръжение за първи път през далечната 1959 година Много от тях евентуално са в едвам използваемо положение след неприятно предпазване.

Отбелязва се, че това значи, че " съветските логистици ще би трябвало да доставя два, а не едни тип муниции за дребни оръжия към позициите на предната линия ".

" Това евентуално в допълнение ще усложни към този момент обтегнатите логистични системи на Русия “, заключава английското военно министерство.

Старите AKM стрелят с муниции от 7,62 мм диаметър, до момента в който постоянните бойни елементи на Русия са въоръжени най-вече с пушки AK-74M или AK-12 с диаметър 5,45 мм.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР