Министерството на отбраната на Беларус определи съобщението за ракетен удар

...
Министерството на отбраната на Беларус определи съобщението за ракетен удар
Коментари Харесай

Минск: Твърдения от Украйна, че руски самолети са обстрелвали село в Беларус не са верни

Министерството на защитата на Беларус дефинира известието за ракетен удар от съветски аероплан по беларуско село като подправена информация, заяви организация БЕЛТА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Министерството на защитата недвусмислено декларира, че информацията за ракетен удар по беларуско село е цялостна нелепост ", сподели формалната говорителка на министерството на защитата Ина Горбачова.

Пресслужбата на ведомството съобщи в своя канал в Teлеграм, че публикуваната информация за удар по територията на републиката е " поредна провокация и опит за разлюляване на беларуското общество. " Към 18:30 ч., макар изказванията на украински публични лица и известията на редица телевизионни канали, нито оборудванията за надзор и разузнаване на въздушното пространство, нито подразделенията на министерството за изключителните обстановки, изпълняващи задания в тези региони, не потвърдиха тази информация ", означиха от беларуското министерство на защитата.

По-рано украинските обществени мрежи оповестиха, че съветски самолети от въздушното пространство на Украйна са обстрелвали беларуското село Копани, напомня ТАСС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР