Министерството на образованието и науката (МОН) обяви обществена поръчка за

...
Министерството на образованието и науката (МОН) обяви обществена поръчка за
Коментари Харесай

МОН поръчва близо 24 500 таблета за дистанционно обучение

Министерството на образованието и науката (МОН) разгласи социална поръчка за закупуване и доставка на 24 500 таблета за образование от разстояние в електронна среда, оповестиха от пресцентъра на ведомството. Те ще бъдат с операционна система Android. Устройствата ще са подобаващи за съоръжение с карти за безжичен интернет. През предходната година МОН даде опция на шефовете да купуват такива карти с осъществените икономии от бюджетите на учебните заведения.

След решението на държавното управление от началото на тази седмица за обезпечаване на в допълнение финансиране МОН към този момент поръча 15 500 портативни компютри, таблети с Windows и хромбуци по настоящи контракти. Очаква се те да стигнат в учебните заведения до началото на образователната година. С таблетите по оповестената през днешния ден социална поръчка ще се покрият напълно декларираните от учебните заведения потребности от спомагателни устройства.

Откритата през днешния ден процедура е с планирана стойност 4,5 млн. лева без Данък добавена стойност. Документи за присъединяване в нея се подават до 25 август т.г. Очаква се договорите за доставка и поддръжка ще бъдат подписани до края на септември, а таблетите да бъдат доставени в учебните заведения през октомври.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР