Министерството на икономиката ще отпуши износа на оръжие за 1

...
Министерството на икономиката ще отпуши износа на оръжие за 1
Коментари Харесай

Тръгва износ на българско оръжие за 1 млрд. лева

Министерството на стопанската система ще отпуши износа на оръжие за 1 милиарда лв.. Това заяви отрасловият длъжностен министър Никола Стоянов на конференция.

По думите му сега оръжейният отрасъл е " на колене " поради закъснение на утвържденията за износ. Предходният министър Корнелия Нинова не е свиквала комисия, която да утвърди отговарящите на изискванията претенции за износ, прецизира Българска национална телевизия.

" Това е заложена бомба, само че аз ще извърша отговорностите си. Ще свикам комисия и всички търговци, които дават отговор на изискванията ще бъдат позволени да осъществят активността си. Натрупани са сред 230 и 240 преписки на стойност 1 милиарда лв., " изясни Стоянов.

Той добави, че не може да оспори изказванията на някогашния изпълнителен шеф на държавния оръжеен търговец " Кинтекс " Александър Михайлов, че България е изнесла над 4000 тона оръжие за Украйна през Полша.

" Не съм проверявал информацията. Предполагам, че сътрудника не би се позовал на неверни данни. Със настоящия експорт ще се усилят количествата, и това с помощта на Нинова, на нея ѝ ги бройте ", сподели служебният стопански министър.

Стоянов разгласи, че не желае реваншизъм по отношение на Корнелия Нинова и хората, които работят и си правят работата и са назначени по нейно време, ще запазят постовете си. Той обаче възнамерява да назначи още трима души в борда на Държавната консолидационна компания, тъй че да станат общо 7.

" За последните седем месеца от министерството са уволнени 72 души. Назначени на тяхно място са хора без конкурс, не мисля, че това е редно. Обявявани са състезания за избрани длъжности в последния миг. Смятам да трансформира правилника за използване на закона и да въведа минимално условие за период на състезанията ", сподели Стоянов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР