Неочакван ремонт на пътя Сарафово - Бургас предизвика недоволството на

...
Неочакван ремонт на пътя Сарафово - Бургас предизвика недоволството на
Коментари Харесай

Изненадващ ремонт на пътя Сарафово - Бургас на старта на летния сезон

Неочакван ремонт на пътя Сарафово - Бургас провокира недоволството на туристическия отрасъл. Реконструкцията на правата основава съществени тапи в разгара на летния сезон, съобщи БТВ. 

Ремонтът стартира 12 дни след формалния старт на туристическия сезон. Така наподобява входът на Бургас още в 8 сутринта.

„ Трафикът е смъртоносен, постоянно закъсняваме. Не мисля, че моментът беше подобаващ. Виждате какво става с придвижването, това е по през целия ден “, споделя Христо Цаков.

Хотелиерите предизвестяват, че ремонтът ще е сериозен проблем за туристите и упорстват да бъде преустановен.

„ Тази къса права от 10 км не беше неприятна, би трябвало да се поправя, само че това може да се направи когато и да е на годината. Лятото хората като видят какво е, ще стартират тези затлачвания и вместо да вървят към Слънчев бряг и Бургас завиват и отиват към Гърция “, разяснява Веселин Налбантов, заместник-председател на БХРА.

От общината изясняват за какво стартират в този момент.

„ Започнахме при първия вероятен миг след одобрение на финансирането. На 24 най-късно стартират асфалтовите работи по това платно, което го виждате сега в посока Бургас и по-късно се прехвърляме на сектора, по който сега се движат колите. Там ще имаме малко повече работа, тъй като са по-сериозни ремонтите и не сме уверени, че би издържало целия сезон “, показва Димитър Бакалов, шеф дирекция „ Строителство “ към Община Бургас.

От полицията предлагат да се употребяват различните направления.

„ Тези, които пътуват от Сарафово към центъра на Бургас, могат да употребяват локалното платно на северния обход в посока кв. „ Пети километър “. А тези които пътуват от АТ „ Тракия “ в посока Бургас, могат да употребяват пътен възел Българово “, поучава основен контрольор Пламен Николов, шеф бранш „ Пътна полиция “ към ОДМВР Бургас.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР