Министерството на икономиката и индустрията ще подкрепи каузата на Bulgaria

...
Министерството на икономиката и индустрията ще подкрепи каузата на Bulgaria
Коментари Харесай

Министър Богданов открива най-мащабния кариерен форум за българи във Виена

Министерството на стопанската система и промишлеността ще поддържа идеята на Bulgaria Wants You като се включва в най-мащабния кариерен конгрес за българи в чужбина – на 4 ноември във Виена. Представители на ведомството ще бъдат разполагаем по време на събитието „ Кариера и живот – за какво в България? “, с цел да обсъдят с българите във Виена разнородни благоприятни условия за работа в Министерството.

Основната ни цел е България да бъде страна, в която младежите желаят да остават, а хората, живеещи и работещи зад граница, да се връщат. Тук да е мястото за тяхната сполучлива реализация, тук да е мястото, в което те могат да основават дом и кариера, да изкарват своите приходи и да способстват за развиването на нашата страна “, споделя Богдан Богданов, министър на стопанската система и промишлеността.

Това е третото събитие в Европа, което платформата Bulgaria Wants You провежда, само че първото, в което институциите се включват наедно с фирмите от частния бранш. Освен представители на Министерството на стопанската система и промишлеността, с обособен щанд за кариерни благоприятни условия в България ще се показват и Агенция по заетостта, а пълномощен министър, началник на Служба по трудови и обществени въпроси към Посолство на Република България в Австрия ще дава информация по отношение на всички нужни документи, които би трябвало да се извадят, в случай че студент или работещ в Австрия желае да се прибере назад в България.

На форума в австрийската столица се чакат над 1000 българи, живеещи зад граница, и десетки компании, които ще търсят своите нови чиновници на място. Присъствието е изцяло гратис, само че изисква наложителна регистрация.

Събитието на Bulgaria Wants You е подкрепено от Посолството на Република България в Австрия и Societa Bulgarica – сдружението на българите във Виена.

Economic.bg е медиен сътрудник на събитието.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР