Министерството на финансите на САЩ публикува нов пакет от санкции,

...
Министерството на финансите на САЩ публикува нов пакет от санкции,
Коментари Харесай

КамАЗ попадна и под санкциите на САЩ

Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласява нов пакет от наказания, който с изключение на Ростех и Руските железници включва и концерна КамАЗ дружно с неговите дъщерни сдружения. Новите ограничавания могат да затруднят достъпа на съветския авто производител до непознати елементи, в това число и до китайски съставни елементи, на които той главно разчита сега. Освен това компанията евентуално ще загуби 10 % от приходите, които е получила от експорт на артикули в чужбина.

Според формалното прессъобщение КамАЗ е включен в идващия санкционен лист заради обстоятелството, че техника на концерна е била видяна при придвижване на съветските военни през територията на Украйна. Освен това, съгласно Съединени американски щати, съветските камиони с ракетни системи " Искандер " са в Беларус. Новите наказания не разрешават на компанията да прави всевъзможни транзакции с лица от Съединени американски щати, употребяващи долари като валута за заплащане. В допълнение към самия тръст, държавното управление на Съединени американски щати наложи ограничавания на ръководителя на компанията Сергей Когогин, както и на дъщерната лизингова компания NEFAZ и Тутаевския моторен цех.

В началото на годината Сергей Когогин сподели, че не вижда опасности компанията да попадне под глобите на Съединени американски щати, защото експертите направиха всичко допустимо, с цел да излязат от „ алената зона “. Концернът понижи каузи на Ростех, а също по този начин спря да създава военна техника на територията на предприятието. Сега KамАЗ заяви, че „ компанията ще продължи да работи както нормално “. Това не е ясно по какъв начин ще се случи, защото към днешна дата автомобилният производител е под глобите на Европейския съюз, Австралия, Канада, Нова Зеландия, както и Швейцария и Обединеното кралство.

Шефът на КамАЗ обаче приказва за изгодите от глобите. Сергей Когогин сподели, че с помощта на рестриктивните мерки личният състав на компанията е станал безусловно консолидиран.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР