Министерството на енергетиката подкрепя действията на Българския енергиен холдинг за

...
Министерството на енергетиката подкрепя действията на Българския енергиен холдинг за
Коментари Харесай

Енергийното министерство подкрепя БЕХ за промени в „Мини Марица- изток“

Министерството на енергетиката поддържа дейностите на Българския енергиен холдинг за смяна на седалището и адреса на ръководство на " Мини Марица-изток " ЕАД. Това се споделя в публична позиция на ведомството, представена от news.bg.

Въпреки, че след избирането му е съответно вписан в Търговския указател като член на Управителния съвет и изпълнителен шеф на предприятието, последният не се е явил на заеманата от него служба повече от една седмица. Г-н Тодоров е бил задължен да се яви на работното си място и да заеме мандатната си служба на 12.01.2022г., а последният се е явил едвам на 18.01.2022г.

Бездействието на господин Тодоров по отношение на своевременното му встъпване в служба е жестоко нарушаване на закона и съставлява опасност за сигурността на Република България.

" Мини Марица-изток " е дружество, включено в листата на стратегическите обекти от национално значение в енергетиката. С оглед откритото и изложено в актуалната позиция, чакаме съответните органи да се самосезират и да извършат надлежна инспекция по отношение на откриване, попречване, секване и обезвреждане на заканите за националната сигурност.

" За нас остава изненада и обстоятелството с какво синдикатите в предприятието смятат, че една административна мярка накърнява правата и ползите на служащите в предприятието, а точно - смяната на седалището и адресът на ръководство ", декларират от МЕ. Според тях, смяна на седалището и адреса на ръководство на ММИ няма безусловно никакво касателство с активността на сдружение, като нито се визира правата и ползите на служителите/работниците на предприятието, нито на неговите контрагенти.

Предоставената декларация от страна на синдикатите съставлява интервенция в оперативната автономия на принципала на ММИ, като цели единствено и само внасяне на напрежение измежду служащите и обществото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР