Министерство на външните работи няма информация за заразени българи в

...
Министерство на външните работи няма информация за заразени българи в
Коментари Харесай

Външно с важна новина за заразени българи от кланицата в Косфелд в Германия

Министерство на външните работи няма информация за инфектирани българи в касапница в град Косфелд в Западна Германия, защото законът за отбрана на персоналните данни в страната не разрешава на управляващите да оповестяват нито имена, нито народност.

Това оповестиха от консулската ни работа във Франкфурт за Хоризонт и разясниха, че не е търсена и помощ. Германски медии оповестиха за ново огнище на болест в Косфелд, съгласно изявленията инфектирани са най-вече българи, румънци и поляци.

В четвъртък 200 от чиновниците на кланицата Вестфлайш в Косфелд са тествани за ковид. 151 от тях имат положителен резултат, а 13 са настанени в болница с умерени признаци, останалите са в изолираност.

Кланицата в Косфелд, град близо до Мюнстер в провинция Северен Рейн-Вестфалия, е затворена до второ разпореждане.

Здравният министър на провинцията Карл-Йозеф Лауман твърди, че инфектираните са най-вече служащи от България и Румъния, а като допустима причина за разпространяването на вируса той уточни тесните квартири, в които спят по доста хора.

В края на април беше намерено друго огнище в месопреработвателен цех в южния щат Баден - Вюртенберг, където инфектирани бяха към 200 задгранични служащи.

Между 17 и 20 хиляди служащи във всички 35 кланици в провинция Северен Рейн-Вестфалия ще бъдат тествани за ковид, добави районният здравен министър.

Заради огромният брой инфектирани в кланицата в Косфелд, провинцията стана първата, която да задейства по този начин наречения „ незабавен механизъм “ за закъснение на отхлабването на ограниченията до 18 май. В множеството елементи на Германия ограниченията се отхлабват от на следващия ден.

Спешният механизъм цели да ограничи разпространяване на вируса локално и се задейства, когато има инфектирани над 50 души на 100 000 население. Заразите в Косфелд сега са 61 души на 100 000 души население.

Въпреки отсроченото отваряне на стопанската система, учебните заведения и детските градини в Косфелд ще отворят както беше планувано от на следващия ден.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР