Министерствата на финансите и на енергетиката ще адаптират компенсациите на

...
Министерствата на финансите и на енергетиката ще адаптират компенсациите на
Коментари Харесай

Министърът увери, че няма да се допуснат фалити и спиране на парното

Министерствата на финансите и на енергетиката ще приспособяват обезщетенията на сдруженията от контролирания пазар, наранени от повишаването на природния газ, и систематични опасности за топлофикационни сдружения ще бъдат избегнати през целия отоплителен сезон. Това съобщи на брифинг министърът на енергетиката Александър Николов.

Спекулции за банкрути и прекъсване на топлоподаването няма да бъдат позволени, съобщи той откакто при започване на месеца Комисията по енергийно и водно контролиране подвигна цената на природния газ с над 30 на 100 до момента в който цената на парното, която зависи от нея, остана непроменена.

По-рано през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова изиска незабавна среща с премиера поради по-скъпия газ, който употребяват общинските сдружения " Топлофикация " и Столичен автотранспорт. Нужни са обезщетения, другояче няма по какъв начин да се обезпечи топлината на софиянци, е споделила Фандъкова пред медиите, представена от Би Ти Ви.

Министърът увери, че топлофикационните сдружения ще бъдат обезщетени за отговорностите си към доставчика.

Българският енергиен холдинг е получил, по думите му, задачата да ревизира всички сметки на " Булгаргаз " и " какво и по какъв начин, и за какво е препоръчано в съответния случай " от държавното сдружение за цена. по думите му за решенията са виновни управленията на холдинга и на сдруженията в него.

Николов увери, че държавни и министерски структури в Азербайджан са дали уверения, че тяхната позиция е за нарастване на доставките към България. " Правим всичко допустимо и оттатък това да постъпят в България количества на по-добри цени от тези, които се употребяват сега ", съобщи той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР