Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане

...
Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане
Коментари Харесай

Открива се процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Младост ММЦ“

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за част от морски плаж „ Младост ММЦ “, община Приморско, област Бургас. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесията. Това оповестяват от пресцентъра на Министерски съвет.

Процедурата се организира по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е 15 години. Той е аргументиран от позиция на периода за откупуване на вложенията и визията за дълготрайно развиване на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане е 115 319,16 лв. без Данък добавена стойност. Той е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове - обекти на концесия, по реда на член 8, алинея 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

С актуалното решение се цели да се обезпечи част от морски плаж „ Младост ММЦ “, община Приморско, област Бургас със наложителните действия по ЗУЧК - обезпечаване на водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес.

Съгласно друго държавно решение „ Ефект 3 Холидейс “ ЕООД е избран за концесионер на морски плаж „ Кранево - Международен детски лагер “, община Балчик, област Добрич. Концесионерът се избира за период от 20 години, като размерът на първото годишно концесионно заплащане е 8 230,51 лева без Данък добавена стойност. Концесионното заплащане за всяка календарна година от периода на концесията е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване на минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове и оферти от концесионера размер на роялти от 2,10 на 100. Инвестициите, свързани с възстановяване на достъпа до морския плаж за периода на концесията са в размер на 120 000 лева с Данък добавена стойност. Началната дата на концесията е датата на влизане в действие на концесионния контракт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР