Министерският съвет прие решение за откриване на почетно консулство на

...
Министерският съвет прие решение за откриване на почетно консулство на
Коментари Харесай

България открива две нови почетни консулства

Министерският съвет одобри решение за разкриване на почетно консулство на България в Япония и назначение на японския жител господин Кадзуо Кавамура за почетен консул на Република България със седалище в гр. Мария, префектура Ибараки .

Япония е предпочитан сътрудник за България в Азия, с който развиваме обичайно другарство, съдействие и партньорство на основата на споделени полезности. Г-н Кадзуо Кавамура е основен изпълнителен шеф, президент и ръководител на Борда на шефовете на корпорация „ Мейджи “. Фирмата има лидерско място в Япония по произвеждане на млечни артикули и уголемява своята активност в Китай, Тайланд, Сингапур и други азиатски страни. България развива ползотворно съдействие с „ Мейджи “ от 1973 година насам, когато подписва лицензионен контракт и стартира да дава закваска за произвеждането на кисело мляко под марката „ Българско кисело мляко Мейджи “.

Корпорацията има основна роля за популяризирането на България и за представянето на българската просвета в Япония.,,Мейджи “ е дълготраен спонсор на турнета на Софийската национална опера в Япония, дава стипендии на български възпитаници за образование в Япония и оказва поддръжка на известния български сумист Котоошу, както и на националния тим по художествена гимнастика.

Министерският съвет одобри решение за разкриване на консулство на Република България в Демократична република Сао Томе и Принсипи, ръководено от почетно (нещатно) консулско длъжностно лице със седалище в град Сао Томе консулски окръг, обхващащ територията на Демократична република Сао Томе и Принсипи, както и за назначение на господин Васил Йорданов Червенков, жител на Република България, за почетно (нещатно) консулско длъжностно лице.

Изборът на господин Васил Червенков за почетно (нещатно) консулско длъжностно лице е стимулиран с дейните му контакти с локалните управляващи в Сао Томе и Принсипи, ползотворната му работа в региона на научно­образователните планове и положителното познаване на локалните нрави и традиции. С активността си на самостоятелен оценител на планови оферти в област образованието към Европейската комисия господин Червенков е открил отлични контакти с редица сантомейци, получили висшето си обучение в България. Поддържа настоятелен връзки с български бизнесмени в други централноафриканки страни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР