“Продължаваме промяната – “Демократична България са допуснали две грешки при

...
“Продължаваме промяната – “Демократична България са допуснали две грешки при
Коментари Харесай

Преговорите за кабинет трябвало да са публични, отчете като грешка Кирил Петков

“Продължаваме смяната ” – “Демократична България ” са позволили две неточности при взаимното си ръководство с ГЕРБ – те не са осъзнали връзката на Бойко Борисов с Делян Пеевски и не са провели обществено договарянията за държавно управление.

Това призна съпредседателят на “Продължаваме смяната ” – “Демократична България ” Кирил Петков в изявление за БНР.

Той съжали, че в този момент всеки преразказва своята версия за метода, по който са протичали договарянията.

Обясни, че при съществуващата в този момент връзка сред Бойко Борисов и Делян Пеевски промените могат да стигнат единствено до хартия и когато действително би трябвало да се осъществят, това не може да се случи.

По отношение на бъдещо взаимно ръководство с ГЕРБ, Петкова настоя първо да се счупи връзката сред Борисов и Пеевски и по-късно да се постави на масата контракта за почтени състезания в правосъдната власт, в регулаторите и службите.

“Повярвайте ми – това звучи доста елементарно, само че има хиляди хора, които няма да желаят да го създадат, тъй като промяна в службите значи, че когато против вас тръгнат всички ченгета, вие да нямате депутати, които да се опасяват от тях ”, изясни Петков.

Той назова сезирането на ДАНС по сигнал за документна машинация към напускането му на Управителния съвет на “Да запазим Корал ”, като “поредният ченгеджийски скандал ” в предизборна конюнктура.

Преди дни в общественото пространство бе публикувана информация, че когато е трябвало да стане длъжностен министър на стопанската система, Кирил Петков, дружно с Лена Бориславова, фалшифицирали подписи и документи на сдружението, с цел да може той към този момент да не е член на Управителния съвет на неправителствената организация, каквото условие има по закон.

Кирил Петков изясни, че е бил част от “Да запазим Корал ”, защото за него това е било идея – да бъдат непокътнати три плажа на българското Черноморие.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР