Министерският съвет одобри изплащането на 3 989 евро за обезщетение

...
Министерският съвет одобри изплащането на 3 989 евро за обезщетение
Коментари Харесай

Продължаваме да плащаме заради нарушени от държавата права

Министерският съвет утвърди изплащането на 3 989 евро за обезщетение след съглашение по тъжба пред Европейския съд по правата на индивида. Разглежданото дело е сходно с делото „ Стоянов и Табаков против България “, № 34130/04, като жалбата е подадена от същите жалбоподатели и е със същия предмет, и съставлява добре открита процедура на Европейски съд по правата на човека, който с решение от 26 ноември 2013 година установи нарушавания на член 6 § 1, член 1 от Протокол № 1 и член 13 от Конвенцията, заради продължителното несъблюдение на влезлите в действие национални правосъдни решения в интерес на жалбоподателите.

Предмет на актуалната тъжба е новото развиване по случая след постановяване на решението на Европейски съд по правата на човека от 2013 година, а точно продължителното несъблюдение на влезлите в действие национални правосъдни решения в интерес на жалбоподателите.

С решение Европейски съд по правата на човека от 7 декември 2021 година, в действие от 7 март 2022 година, Съдът одобри, че е налице нарушаване на член 6 §...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР