Министерски съвет учреди безсрочно възмездно право на строеж за изграждане

...
Министерски съвет учреди безсрочно възмездно право на строеж за изграждане
Коментари Харесай

Промениха статута на атрактивен имот на Черноморието

Министерски съвет учреди безсрочно възмездно право на градеж за създаване на дванадесет броя стълбове за въздушен електропровод без смяна на предназначението на територията. Правото на градеж е върху аграрен парцел в горска територия - обществена държавна благосъстоятелност, в землището на гр. Сливен, повърхност 0,012 дка. Съоръженията ще се употребяват от „ Електроразпределение Юг “ ЕАД.

Съгласно друго държавно решение безплатно се дават парцели - обществена държавна благосъстоятелност за ръководство на Държавната организация „ Архиви “ и на Министерството на защитата. Правото на ръководство върху постройка, намираща се в гр. София, регион „ Младост “, се лишава от Държавната организация „ Архиви “ и се дава на Министерството на защитата. Правото на ръководство върху аграрен парцел в регион „ Младост “, бул. „ Цариградско шосе “ № 111, се лишава от Министерството на защитата и се дава на Държавната организация „ Архиви “. С даването на парцелите за ръководство на Държавната организация „ Архиви “ и на Министерството на защитата ще се обезпечат пространства, нужни за осъществяване на функционалности на структури от двете ведомства.

Министерският съвет промени също по този начин статута на държавен парцел в гр. Варна. Имотът - частна държавна благосъстоятелност, ръководен от Министерството на вътрешните работи, е разгласен за обществена държавна благосъстоятелност. Представлява почивен дом „ Калиакра “ в к. к. “Св. Св. Константин и Елена “, като включва терен с повърхност 8747 кв. м и осем здания в него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР