Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов инспектира първия в

...
Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов инспектира първия в
Коментари Харесай

Здравният министър: Ще настоявам за твърди мерки, за да имаме здрави българи

Министърът на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов инспектира първия в страната краткотраен изнесен кабинет за имунизации против COVID-19, ситуиран пред постройката на Столичната здравна ревизия, заяви Novini.bg

Това са няколко фургона, които ще бъдат изцяло оборудвани за задачите на бъдещата акция по имунизация против ковид. В тях ще могат да се слагат ваксини на шестима души по едно и също време.

Здравният министър похвали напъните на Столична община за разкриването на медицински кабинети пред диагностично-консултативните центрове в София, с което по думите му е намалял натискът върху здравната система в столицата.

По отношение на кабинетите за имунизация министър Ангелон уточни, че всички жители, които пожелаят, ще могат да се имунизират против COVID-19. Той увери, че всеки жител ще получи синтезирана информация за имунизациите. На място ще има и две коли за спешна помощ, които да окажат помощ на жители при положение на потребност.

Първа фаза ще стартира с имунизация на медицинския личен състав в лечебните заведения. Ваксинационните проекти ще бъдат подготвени до края на седмицата, тъй че в тях ще бъде ясно разказано кои хора ще могат да дойдат тук, изясни пред публицистите здравният министър.

Ще се опитаме да създадем най-хубавото за българските жители. Ето за какво ще упорствам ограниченията да останат твърди, с цел да имаме здрави българи. Освен това ангажимент на българското държавно управление е жителите да получат цялата информация за имунизацията на наличен и понятен език, добави още проф. Ангелов.

Вече е подготвен логаритъмът на така наречен пътна карта на имунизационния развой, която включва логистиката и организацията на кабинетите за имунизация. В страната ще бъдат разпределени 47 мобилни екипа за имунизация. Те ще разполагат с всичко належащо за имунизацията против COVID-19.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР