Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на здравеопазването на

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на здравеопазването на
Коментари Харесай

Министър Ананиев и македонският му колега Венко Филипче подписаха План за сътрудничество

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и министърът на опазването на здравето на Република Македония Венко Филипче подписаха   План за съдействие. Планът е в осъществяване на решение № 909 на Министерски съвет от 13 декември 2018 година, като с него се  дефинират съответните области на съдействие сред двете министерства за интервал от три години, както и задачите, предстоящите резултати и ограниченията за постигането им.

Прякото съдействие ще обхване следните области: първична и профилирана здравна помощ; профилактика на болестите; предварителна защита и надзор на СПИН и полово излъчени болести; околна среда и здраве; държавна лекарствена политика; епидемиологичен контрол на заразните и паразитните болести; нормативни актове в региона на здравеопазването; организация на здравното обезпечаване при изключителни обстановки и други.

С подписването на Плана ще бъде насърчено и съдействието сред български и македонски болнични заведения, научни институти, образователни заведения в областта на здравната просвета, както и обменът на фрагменти и оказване на помощ на Република Македония в нейната подготовка за участие в Европейския съюз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР