Министърът на вътрешните работи на Италия и вицепремиер Матео Салвини

...
Министърът на вътрешните работи на Италия и вицепремиер Матео Салвини
Коментари Харесай

Вицепремиерът на Италия: Крим е руски, превратът в Киев бе псевдореволюция, платена с пари отвън

Министърът на вътрешните работи на Италия и вицепремиер Матео Салвини счита държавният прелом в Украйна през зимата на 2014 година за псевдореволюция, платена с пари, пристигнали от чужбина. Темата за промяната на властта в Киев италианският политик засегна след въпрос на публицист на The Washington Post за " правото на Русия да анексира Крим " и изказванията за " подправения референдум ".

" Сравнете референдума в Крим с подправената гражданска война в Украйна, която по своята същина бе псевдореволюция, спонсорирана от други страни ", съобщи политикът. " Там (в Крим) се създаде референдум, в който 90% от хората гласоподаваха за връщането на Крим в състава на Руската Федерация. Има някои исторически съветски зони с съветска просвета и обичаи, които законно принадлежат на Руската Федерация ", сподели още министърът, отговаряйки на въпроса за Крим в състава на Русия.

Bloomberg: Владимир Путин предлага референдум за източна Украйна
Салвини също означи, че се афишира за анулация на глобите против Русия, тъй като счита, че те " са се оказали безполезни... нанесли са вреди на италианския експорт ".

Италианският политик е прочут със своята проруска позиция, той непрекъснато се афишира за анулация на глобите против Русия, а също и неведнъж е наричал президента на Русия " политик номер едно ".

След държавния прелом в Киев през февруари 2014 година управляващите в Крим и Севастопол взеха решение да проведат референдум по въпроса за присъединение към Русия. В гласуването, състояло се на 16 март същата година, участваха над 80% от имащите право на глас. За присъединение към Русия гласоподаваха, надлежно 96,7% и 95,6% от жителите на Крим и Севастопол.

На 18 март президентът на Русия подписа контракта за приемането на Република Крим и Севастопол в състава на Руската Федерация, а на 21 март документът бе утвърден от Федералното заседание. Въпреки безапелационните резултати от гласуването, Киев и страните от Запада отхвърлят да признаят Крим за част от Русия.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР