Министърът на външните работи на Република Северна Македония (РСМ) Буяр

...
Министърът на външните работи на Република Северна Македония (РСМ) Буяр
Коментари Харесай

Българи от РСМ проведоха среща с Буяр Османи

Министърът на външните работи на Република Северна Македония (РСМ) Буяр Османи се срещна с Георги Трендафилов и Люпчо Георгиевски, представители на българската общественост в Република Северна Македония.

Представителите на българската общественост обявиха след срещата с Османи, че ще работят за усмиряване на връзките сред София и Скопие.

Според прессъобщението от Министерството на външните работи в Скопие на срещата са били обменени отзиви по въпроси, които засягат българската общественост в РСМ, провокациите пред сдруженията, както и опциите за по-интензивно съдействие с страната.

" Информирахме министър Османи за срещите, които организирахме с еврокомисаря по разширението Оливер Вархей и няколко групи в Екологичен потенциал, които да се опитат да оказват помощ за усмиряване на напрежението сред София и Скопие и в по-спокойна обстановка да стартира да се извършва записаното и в Договора за другарство от 2017 година, и в така наречен френско предложение за преговорната рамка на Северна Македония с Европейски Съюз, с цел да може до края на годината страната за стартира договарянията с Европейски Съюз. Тази среща беше един тип продължение на тези диалози ", сподели пред медиите Георги Трендафилов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР