Министърът на външните работи на Франция Жан-Ив Льо Дриан е

...
Министърът на външните работи на Франция Жан-Ив Льо Дриан е
Коментари Харесай

Руските военни наемници се установяват в Мали, какво ще направи Франция?

Министърът на външните работи на Франция Жан-Ив Льо Дриан е заставен да се  помири, че управляващите на африканската страна Мали взеха решение да сменят френските военни с " ЧВК Вагнер ", написа Figaro. Сега руснаците ще пазят Мали от джихадистите. Преди да им даде Мали министърът насочи обвинявания против " съветските наемници ", които са толкоз по-зле от френските частни военни (ЧВК).

Министърът на външните работи Льо Дриан съобщи, че наемниците на съветската военизирана компания " Вагнер " към този момент е почнала да граби Мали, само че не се стреми да размени Франция или други европейски страни като виновен сътрудник към живеещите на юг от Сахара нации, написа в своя публикация Le Figaro.
Германия предизвести Мали да не прави договорка с съветската „ Вагнер “
Германия предизвести Мали в сряда, че договорката с съветската частна военизирана група " Вагнер " „ ще сложи под въпрос " разполагането н...
Прочети повече
Сътрудниците на Вагнер са някогашни съветски военни, получаващи оръжие от Русия и ползващи услуги на съветската логистика. В Централноафриканска република (ЦАР) те се демонстрираха като хищници разменяйки отбраната на сигурността на управляващите за правото безнаказано да усвояват потребни изкопаеми, сподели Льо Дриан в свое изявление.

В Мали се случва същото. Те към този момент получиха достъп до ресурсите на страната против отбрана на хунтата. Те ще опустошат Мали, сподели Льо Дриан. 

" Вагнер употребяват слабостта на някои страни, с цел да засилят наличието си, а не да заместят европейците. Засилвайки наличието си те имат намерение да засилят съветското въздействие в Африка. ", уверен е френският външен министър. Той счита, че задачата на съветската компания е обезпечаването на резистентност на властта на хунтата. 

До наскоро Франция наричаше тази хунта напредничав нов режим, а френските военни осигуряваха нейната резистентност, отбелязва Иносми.ру.

Министърът на външните работи на Франция още в средата на януари упрекна ЧВК в поддръжка на хунтата, желаеща да " узурпира властта " в Мали под предтекс за антиджихадистка битка.
Франция заплаши да изтегли военните си от Мали, в случай че Бамако прибегне до съветски наемници
Официален Париж изрази сериозна угриженост по отношение на полемиките сред Бамако и съветската частна компания „ Вагнер “, като п...
Прочети повече
В Мали в този момент се намират няколко стотин съветски наемници. По думите на малийски военни служители през последствия седмици съветските инструктори са пристигнали в Тимбукту (град в Мали, където е била ситуирана френска военна база). Франция несполучливо се опита да разубеди малийските управляващи от потреблението на услугите на военизираната група. Макар по-рано Париж да предупреждаваше, че установяването на " Вангер " в Мали ще бъде несъвместимо с наличието на френски бойци, изказванията на формалните лица през днешния ден звучат по различен метод.




Льо Дриан не отговори еднопосочно на въпроса на журналитите за бъдещето на контингента на европейските сили " Такуба " в Мали. 

" Обсъждаме с нашите сътрудници разновидностите за отговор на тази нова обстановка.... Борбата ни с тероризма би трябвало да продължи, само че безспорно при други условия ", сподели той. 

По-рано Le Parisen заяви, че в Мали са почнали работа съветски геолози, известни със своята непосредственост до ЧВК " Вагнер ". Това е значим подробност, тъй като в една от най-бедните страни в света има златни залежи.
Европарламентът зове за наказания против съветската ЧВК „ Вагнер “
Европарламентът прикани страните от Европейския съюз да одобряват наказания за заледяване на активи и възбрана за пътешестване на съветската част...
Прочети повече
ЧВК (бел. ред. - частна военна компания) " Вагнер " е кодово наименования на най-боеспособните съветски подразделения. Ръководител на ЧВК " Вагнер " е подполковник Дмитрий Уткин — с прякор " Вагнер ". По разнообразни информации компанията се финансира от петербургския милиардер Евгений Пригожин, който е прочут с прякора си " Готвача на Путин ". Това са щурмови отряди със особено предопределение, които преди този момент са воювали интензивно в Украйна, а в този момент в Сирия. Преди настъплението съветските военни от тези подразделения предават паспортите си, военните билети и се преобличат в униформите на войските на Асад. В реалност всички те са са кадрови съветски военни-наемници, твърди " Русский мир ". На 7 февруари 2018 година десетки бойци от " Вагнер " починаха край край сирийският град Дейр ез-Зор след офанзива против американските военно-въздушни сили.

На 31 юли 2018 година трима съветски публицисти (режисьорът Александър Расторгуев, военният сътрудник Орхан Джемал и операторът Кирил Радченко) бяха убити в ЦАР .

Главният редактор на " Ехото на Москва " Алексей Венедиктов заяви за " Интерфакс ", че публицистите са снимали кино лентата за частните военни компании, работещи в ЦАР. По думите на приятелката на Джемал, Надежда Кеворкова, публицистите се подготвяли за фотосите половин година. Тя е уверена, че убийството им е обвързвано с частната военна компания " Вагнер " .

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР