Министърът на туризма увери - През това лято категорично ще

...
Министърът на туризма увери - През това лято категорично ще
Коментари Харесай

Няма да има павилиони на главните алеи в Слънчев бряг

Министърът на туризма увери - През това лято изрично ще бъде неразрешена продажбата на облекла и сувенири навън в курорта Слънчев бряг, а стоката ще бъде вътре в павилионите. До момента са отстранени 190 противозаконни обекта от плажната линия в курорта, които закриваха гледката към морето, новите ще бъдат с единна визия. Николина Ангелкова посети курорта за ревизия.

Павилиони на основните алеи в Слънчев бряг няма да има, беше безапелационна министър Ангелкова, тъй като алеите би трябвало да са свободни за разходка. Оттам нататък на всички места, където е допустимо, ще може да има преместваеми обекти.
Николина Ангелкова - министър на туризма: Категорично това лято ще бъдат неразрешени щендерите по всевъзможен метод тъй че цялата стока да бъде вътре в павилионите, за което следва и сключване на особено спорозумение за съдействието с Министерство на вътрешните работи в границите на тяхната компетениция. Със сигурност ще има извънредно засилен надзор, тъй като имам вяра че би трябвало да има смяна на образа на алеята.
От министерството на туризма са създали скица на кои места в курорта могат да бъдат сложени преместваемите обекти. Търговската повърхност е задоволителна за 140 павилиона. Всички те би трябвало да са с нова визия и нови цветове, които следва да бъдат разисквани с сектора. От съюза на притежателите обаче упорстват всички преместваеми обекти да бъдат отстранени, защото по думите им са нездравословни за стопанската система.
Дияна Колчева - хотелиер: Държавата влиза в нелоялна конкуренция самата тя към своите данъкоплатци, хотелиерите, ресторантьорите и тези, които оферират и осведомят националния туристически артикул.
Повечето от почиващите в Слънчев бряг също са на мнение, че всички търговски обекти от плажната алея би трябвало да бъдат отстранени.

От министерството на туризма имат вяра, че новата скица и визия ще бъдат напълно съобразени със заобикалящата курорта среда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР