Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Герт

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Герт
Коментари Харесай

Министър Ангелкова обсъди перспективите пред туризма с генералния директор на ГД „Бюджет“ на ЕК Герт Ян Коопман

Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с Герт Ян Коопман, общоприет шеф на основна дирекция „ Бюджет “ в Европейската комисия. Двамата разговаряха по време на визитата на министъра в Брюксел, оповестиха от Министерство на туризма.

Министър Ангелкова показа пред генералния шеф резултатите от срещата на министрите на туризма в София, която се организира в границите на председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Форумът, проведен от българското Министерство на туризма през февруари 2018 година събра над 500 делегати от страните членки на Европейски Съюз и Западните Балкани. На форума делегатите подчертаха, че за развиването на туризма е значимо да се употребяват благоприятни условия за финансиране на туристически планове по оперативните стратегии.

Министър Ангелкова осведоми господин Коопман, че в България се разискват благоприятни условия за финансиране на огромни, интегрирани туристически планове. И разясни, че към този момент е основана работна група, която работи по предварителната подготовка и разбор на плановете.

На срещата министърът показа извънредно позитивните резултати на туризма в България, опциите за разнороден туризъм, които страната ни предлага, както и конкурентните преимущества за вложения у нас.

Туризмът е значим фактор за икономическия напредък на Европейския съюз, сподели Герт Ян Коопман и адмирира взаимните начинания, които способстват за развиването му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР