Министърът на туризма д-р Илин Димитров участва в церемонията по

...
Министърът на туризма д-р Илин Димитров участва в церемонията по
Коментари Харесай

Министър Димитров участва в откриването на Дълбоко технологичен иновационен порт Варна

Министърът на туризма доктор Илин Димитров взе участие в церемонията по откриването на Дълбоко софтуерен иновационен порт Варна (Varna Deep Tech Innovation Port) в Икономически университет – Варна.

Сред формалните посетители бяха министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев, регионалният шеф на Варна Марио Смърков, кметът на Варна Иван Портних, представители на академичната, бизнес и стартъп общественост, районна администрация и европейски екосистеми. Видео послание към присъстващите насочи Мария Габриел – европейски комисар за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта.

Дълбоко софтуерен иновационен порт Варна, план на Икономически университет – Варна и Junior Achievement България, е ориентиран към основаване и развиване на устойчиви софтуерни нововъведения.

В речта си министър Димитров поздрави основателите на самодейността, като им пожела да трансфорат Варна в европейски привлекателен център за основаване и внедряване на надълбоко софтуерни нововъведения, които да спомагат за подобряването на социално-икономическото развиване освен на района, само че и на цяла България. 

По думите му изгодите от сходен план ще подкрепят и туризма с развиване на нововъведения с съответна практическа реализация, подкрепяне на гении и раждане на устойчиви бизнеси.

„ В момента сме на кръстопът в коя посока да поемем. Ковид рецесията и обстановката в Украйна сложиха доста проблеми пред туризма. От нас зависи накъде ще поемем – дали ще търсим помощ и ще чакаме финансиране или ще променяме процесите. В туризма хората обслужват хора и това не трябва да бъде променяно, само че в областта на маркетинга, в технологиите за произвеждане на храни и услуги, можем доста съществено да наблегнем на нововъведенията “, акцентира министър Димитров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР