Министърът на транспорта Николай Събев е поискал оставката на началника

...
Министърът на транспорта Николай Събев е поискал оставката на началника
Коментари Харесай

Министър Събев е поискал оставката на шефа на НСО заради снежните топки по Кирил Петков

Министърът на превоза Николай Събев е изискал оставката на началника на Националната работа за защита (НСО) Емил Тонев. Причината – реакцията на охранителите на премиера Кирил Петков, откакто той беше замерен със снежна топка от подбудител от „ Възраждане “ по време на честванията на националния празник на вр. Шипка.

в коментар под фотография с премиера и охранителите от НСО. На фрагментите от церемонията се видя по какъв начин жител замери Петков със снежна топка, а един от чиновниците на НСО я спря с ръка. Не последва обаче реакция против нападателя.

В полемиката във Фейсбук Събев беше запитан за какво за драскане по Паметника на руската войска е имало арестувани деца, а за хулиганството точно на националния празник не е потърсена отговорност от никого. " А за какво НСО не реагира? Защо не беше повален и задържан този човек? Ако беше камък? ", пита един от коментиращите, а транспортният министър, който също беше на Шипка, дава отговор: „ Поисках оставката на шефа на НСО “.

В. „ Сега “ оповестява, че са пробвали да се свържат с Националната работа за защита, само че от там им е бил отхвърлен коментар.

От " Възраждане " незабавно реагираха на новината за поисканата оставка в НСО. Зам.-председателят на Народното събрание Цончо Ганев споделя, че от записите ясно се чувало по какъв начин Кирил Петков не спазил напътствията на началника на защитата си да се отдръпна от събралото се голям брой. Всъщност това бяха провокатори, доста от които развяваха съветски флагове и освиркваха членовете на кабинета.

Националната работа за защита (НСО) е профилирана военизирана държавна работа към президента. Нейният шеф се назначава от президента и има мандат от 5 година, както и право на втори. Настоящият шеф на службата - Емил Тонев, беше назначен на поста през август 2020 година

В същото време стана ясно, че самоличността на хвърлилия снежна топка по премиера жител е открита. Самият той се хвали в обществените мрежи за постъпката си. Става въпрос за

От профила му във Фейсбук се вижда, че е изявен симпатизант на „ Възраждане “. Местната медия „ Русе Нюз “ написа, че откакто е разгласила материал за случилото се на вр. Шипка с присъединяване на Иванов, той е изтрил обявата си.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР