Двама руски журналисти са арестувани по обвинения в екстремизъм заради

...
Двама руски журналисти са арестувани по обвинения в екстремизъм заради
Коментари Харесай

Журналисти са арестувани в Русия заради сътрудничество с екипа на Навални

Двама съветски публицисти са задържани по обвинявания в " екстремизъм " поради това, че са работили за групата, учредена от починалия съветски опозиционен политик Алексей Навални.

Константин Габов и Сергей Карелинще бъдат арестувани за най-малко два месеца, до момента в който стартира публично правосъдно произвеждане против тях.

Двамата са упрекнати, че са подготвяли видеа за канал в YouTube, ръководен от Фондацията за битка с корупцията на Навални, която е неразрешена от съветските управляващи. Опозицонният политик умря в арктическа наказателна колония през февруари, само че екипът му продължава неговото дело.

Габов, който е бил арестуван в Москва, е публицист и продуцент на свободна процедура. Работил е за голям брой организации, в това число международната осведомителна организация Reuters

Карелин, който има двойно поданство в Израел, е бил арестуван в петък вечерта в северната част на Мурманска област в Русия. 41-годишният мъж е работил за редица медии, в това число за Associated Press. Бил е оператор на немската медия Deutsche Welle, до момента в който Кремъл не я не разрешава през февруари 2022 година

Двамата публицисти са следващите задържани на фона на репресиите на съветското държавно управление против опозиционери и самостоятелни медии. Русия одобри закони, с които криминализира разпространяването на погрешна информация за армията или изказвания, които се смятат за дискредитиращи военните сили. По този метод тя управлява пропагандния си роман за войната в Украйна.

Редица публицисти бяха вкарани в пандиза по-рано тази година и по отношение на отразяването на гибелта на Навални. Движението на Навални е несъмнено като " екстремистко " в страната, което излага чиновниците и поддръжниците му на правосъдно гонене. Повечето от тях са в заточение или излежават дълги присъди в пандиза.

През март фотографката Антонина Кравцова беше задържана по сходни обвинявания в " екстремизъм ", откакто постоянно отразяваше правосъдните процеси против Навални за SOTAvision - една от дребното медийни организации, които документират политическите репресии в Русия и която управляващите считат за " задграничен сътрудник ".

Сред другите публицисти, вкарани в пандиза от Кремъл, е репортерът на " Wallstreet Journal " Еван Гершкович, който е изправен пред обвинявания в шпионаж, които той и американските управляващи отхвърлят.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР