Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и министърът на

...
Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и министърът на
Коментари Харесай

Транспортните министри на България и Казахстан с важна среща, ето какво обсъдиха

Министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков и министърът на превоза на Казахстан Марат Карабаев организираха онлайн среща, на която беше разисквано развиването на транспортните връзки сред двете страни. Участие в срещата взеха и заместник-министрите на превоза и известията Анна Натова и Димитър Недялков.

Българската страна акцентира, че българските пристанища разполагат със свободен потенциал и благоприятни условия за увеличение на товарооборота сред България и Казахстан. При повишаване на стокооборота, пристанищата във Варна и Бургас имат опция да одобряват идващите през Черно море товари от Казахстан. Двамата министри бяха единомислещи, че е разполагаем капацитет за развиване на транспортната съгласуваност сред Азия и Европа. Дискутирано беше и подписването на меморандум за съгласие за по-добра транспортна и логистична съгласуваност сред страните.

Представителите на българското министерство насочиха покана да бъде проведена аудиенция на компании от Казахстан в двете ни черноморски пристанища, с цел да се срещнат на място с техните благоприятни условия и потенциал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР