Министърът на спорта в оставка Радостин Василев, който вчера даде

...
Министърът на спорта в оставка Радостин Василев, който вчера даде
Коментари Харесай

Радостин Василев: Никого не съм заплашвал. Предложих да ѝ пратя юристи да си попълни молбата за напускане

Министърът на спорта в оставка Радостин Василев, който през вчерашния ден даде скандална конференция, в която разгласи, че дружно с петима депутати, напуща Има Такъв Народ, отхвърли да е заплашвал националната представителка Христинка Иванова. Той описа и че е имало среща на отцепниците с премиера Кирил Петков в жилището на Василев два -три дни по-рано. Министърът упрекна Тошко Йорданов в неистина, назова го " професионален измамник " и го прикани да си търси юристи.

" Предателството по-скоро е при нея. Нямам терзания за записа. Не я застрашавам. Мога да ѝ пратя и хора за сладолед. Но става дума за адвокати. Да си попълни молбата за овакантяване. "

Това беше обяснението на Василев във вторник заран пред бТВ във връзка записа на негов диалог с Иванова, пуснат през вчерашния ден на контрапресконференцията на Има Такъв Народ.
" Тя твърди, че е необразована, не може да си попълня молбата, аз ѝ споделям, че ще и пратя хора да си попълни молбата за овакантяване. Адвокат съм, никаква насила няма в този случай ", повтори Василев. " Аз съм съвършенно спокоен, това, което чухте не е опасност. Ако някой ме набеди, че съм заплашван, ще бъде наказан за това ", сподели още той.
Министърът изясни, по какъв начин два-три дни преди оповестяването за овакантяване на Има Такъв Народ е имало среща с премиера.

" 8-9 души се срещнахме с Кирил Петков, в моя апартамент. Нищо не ни е обещавал, искаше да ни опише какво става в районното министерство. "

" Бяхме се събрали с депутатите у дома без него, той помоли да се причисли. Никога не е имало ангажименти за постове, за пари ", сподели Радостин Василев.

" Кирил Петков знаеше само и единствено, че аз ще напусна. Бях му го споделил по-рано, незабавно откакто Слави Трифонов отдръпна министрите си ", изясни още той.

Според него някои от депутатите от Има Такъв Народ желали да напущат още от януари, само че не им достигала храброст. Тошко Йорданов се държал надменно с народните представители от парламентарната група, отказвал да се преценява с мнението им.

" Сега разбирам, че в 47-ото Народно заседание (НС) депутатите на " ИТН " (ИТН) са " гумени печати " на волята на управлението ", сподели още Василев.

" В нашата партия всички народни представители минаха тест за преданост. Екип от експерти с таблети задаваха стотици въпроси и по-късно някои бяха подложени на детектор за лоялността им. Тошко Йорданов е единственият, който не се подложи на този тест за преданост ", уточни министърът в оставка.

По думите на Василев в началото хората, които са желали да изоставен, са били повече. " Всички бяхме заплашвани ", сподели той. А на ново запитване за какъв брой души е ставало въпрос, сподели " 10-12 ".

" Когато си безгласна писмен знак, е мъчно да тичаш против вятъра ", сподели той за отказалите се в последния миг.

Попитан за думите си в диалога с депутатката Христинка Иванова, че като напущат, това не значи, че ще поддържат Политическа партия, той се измъкна:

" Не мога да дам поддръжка, министър съм, би трябвало да ми се гласоподава първо оставката, само че сътрудниците не са дали обещание поддръжка на Политическа партия. Какво ще се случи оттук насетне с миг е в ръцете на Народно събрание и на премиера. "

Радостин Василев отново разгласи, че желае да бъде подложен на детектор на лъжата.

За случая със заведението на " Дианабад " ресторант " 101 ", свързван с Александър Сталийски, министърът дефинира Тошко Йорданов като " професионален измамник ". Според Василев ръководителят на ПГ го предизвестил да остави на мира заведението. Версията на Йорданов е, че в никакъв случай нищо не е казвал да ресторанта, а е помолил Василев да не провокира напрежение с районния министър Гроздан Караджов.

" Пич, Дългия ме праща, недей праща хора в ресторанта, а да не хвърляме напрежение върху Гроздан Караджов - това го сподели в моя кабинет ", твърди и през днешния ден Радостин Василев.

За квалификациите от конференцията на Има Такъв Народ, че е мутра, министърът юрист, сподели за Тошко Йорданов:

" Ние го пазиме в делото му против Татяна Дончева, в делото му против Асен Василев. Сега поради мутра ще би трябвало да търси други юристи, с цел да се зашитава против мен. "

" Не искам да има експертен кабинет с трети мандат на Има Такъв Народ и поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това е невероятно, Това е закононарушение ", сподели най-после Радостин Василев.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР