Съединените щати отдавна са влезли в състояние на непряка война

...
Съединените щати отдавна са влезли в състояние на непряка война
Коментари Харесай

Москва: САЩ си играят с огъня в непряка война с Русия

Съединените щати от дълго време са влезнали в положение на непряка война с Москва и си играят с огъня във връзка с Украйна , като се държат по подобен метод, че обстановката да излезе отвън надзор, счита заместник-външният министър на Русия Сергей Рябков. Москва дефинира дейностите на Запада като " рискова ескалация ", предават от Reuters.

Сергей Рябков разяснява обстановката по време на изявление за държавната осведомителна организация ТАСС.

" Предупреждаваме, че те (САЩ) си играят с огъня. Отдавна са в положение на непряка война с Руската федерация. Някак не съумяват да осъзнаят, че с цел да задоволят личните си геополитически показа, наближават фаза, в която ще бъде доста мъчно да управляват протичащото се и да предотвратят трагична рецесия ", съобщи зам.-министърът пред новинарската организация.

Сергей Рябков уточни още, че Вашингтон наподобява не обръща внимание на сериозните опасности, свързани с неговото държание.

" Тази реторика, това непрекъснато примамване на техните съдружници да оказват помощ на Украйна още повече, да разширят поддръжката си, демонстрира единствено едно: хората живеят, както самите те споделят, " в кутия ". Това е огромният риск от сегашната обстановка, тъй като е невероятно да се стигне до тях (американците) ", безапелационен е той.

Зам.-министърът се оплаква, че Запада е възприел позиция на стратегическа неустановеност и неизясненост по отношение на Русия , в опит да затрудни Москва да планува вероятните решения на НАТО за реакция в разнообразни обстановки, в това число с нуклеарни оръжия.

" Русия ще остави настрани тематиката за " алените линии " и ще отговори на Запада огледално ", добави още зам.-министърът. По негови думи дипломацията на Русия със Запада е в спешен режим, като е фокусирана върху опити за понижаване на напрежението, с цел да не прерасне в широкомащабен спор.

Въпреки обвиняванията на Украйна и Запада, че нашествието в Украйна е обвързвана с упоритости за завладяване на територии, Москва твърдо поддържа друга концепция. Според Русия така наречен " специфична военна интервенция " е отбранителна и има за цел да укрепи съветската сигурност против враждебния Запад.
 Над 100 украински дрона са атакували Новоросийск, Туапсе и Севастопол през нощта
Над 100 украински дрона са атакували Новоросийск, Туапсе и Севастопол през нощта

По време на офанзивата против Новоросийск са били свалени повече от 10 дрона и са " зародили местни пожари ".

Припомняме още, съветското министерство на защитата съобщи този месец, че президентът Владимир Путин е наредил , което съгласно публични лица е отговор на западната изразителност.

На 3 май по време на  Дейвид Камерън уточни, че Украйна има право да употребява оръжията, предоставени от Англия, с цел да нанася удари по цели в Русия и че зависи от Киев дали да го направи или не.

Държавният секретар на Съединени американски щати  относно доставените от Съединени американски щати оръжия по време на визитата си в сряда в Киев, като упрекна Путин в " усилване на още една атака против Украйна ".

Според Блинкън Вашингтон " не е насърчил или разрешил удари отвън Украйна , само че в последна сметка Украйна би трябвало сама да вземе решения за това по какъв начин ще води тази война ". През последните седмици Украйна се насочи към военни и енергийни цели в цяла Русияв опит да понижи военния потенциал на Москва.

На 24 януари  за подготовка на конфискуването на съветски активи. Дни по-късно  Целта им е да бъдат заделени милиарди от замразени активи на Руската централна банка, които по-късно да бъдат прехвърляни в Украйна.

Тези ограничения разгневиха Москва, която съобщи, че е, в случай че Западът конфискува замразените ѝ активи.

Следващата седмица се чака, на което да бъде разисквано допустимо потребление на приходите от замразени съветски активи.
 Путин не възнамерява да превземе Харков
Путин не възнамерява да превземе Харков " сега "

Русия почнала офанзивата в региона поради украинския обстрел против граничните райони
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР