Министърът на правосъдието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър
Коментари Харесай

Цачева: Целите, поставени на България от ЕК, са постижими

Министърът на правораздаването Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила разяснява, че опциите за отпадането на механизма за съдействие и инспекция зависят от свършената от България работа за осъществяването на дадените от Европейската комисия рекомендации. Целите са постижими, от нас се чакат резултати, съобщи тя пред български публицисти в Брюксел, където се срещна със зам.-председателя на Европейска комисия Франс Тимерманс и с еврокомисаря по правораздаването Вера Йоурова.

Цачева разясни, че доклад, направен от Министерството на правораздаването за използването на ограниченията и поставените периоди, демонстрира прогрес на нашата страна по осъществяването на условията. Отчетът ме кара да мисля и да бъда уверена, че до края на декември тази година ще бъдат изпълнени периодите (за ограниченията до края на 2017 г.). Има и периоди, които не престават през цялата последваща година, означи Цачева.

Тя заяви, че е разискала през днешния ден с Тимерманс подготвяния от държавното управление нов законопроект за битка с корупцията и периодите за неговото внасяне в Народното събрание. Срокът за приемане на антикорупционния закон е до края на тази година, а до края на идната е задоволителен интервал този законопроект да проработи и първите резултати от него да бъдат факт, уточни Цачева.

Информирала съм членове на Европейска комисия, че анонимните сигнали и противоположната доказателствена тежест няма да бъдат препоръчани в новия законопроект, защото два пъти катастрофирахме при предишно внасяне на аналогични законопроекти. Не е имало експлицитна реакция от страна на представители на Европейска комисия в тази сфера. Те са задоволително деликатни да не оказват интервенция в работата. Онова, което чакат, е обединен орган, който да проработи, с цел да реализираме по-сериозен прогрес в битката с проведената престъпност и корупцията по високите етажи на властта, разясни министърът.

Обнародването на закон, без да се ползва съгласно буквата и духа му, не би довело до преследвания резултат. Всички планувани правила би трябвало да проработят, тук се намесва и човешкият фактор. Не е задоволително да имаме добре написан закон, би трябвало и добре да го прилагаме, разяснява министърът на правораздаването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР