Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов заяви, че се подготвят

...
Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов заяви, че се подготвят
Коментари Харесай

Янаки Стоилов обяви важна промяна за българското гражданство

Министърът на правораздаването проф. Янаки Стоилов съобщи, че се приготвят някои промени в правосъдното министерство.

" Първото предложение е за промени в Закона за българското поданство, тъй че да се отстрани капиталовото поданство. Във връзка с това съм изпартил искане до Държавна организация " Национална сигурност " да направи инспекция за последните няколко години за това съображение ", сподели на брифинг проф. Янаки Стоилов, представен от dariknews.bg.

" Другата смяна е Фонд затворно дело. То се трансформира в административна конструкция към Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ". Има концепция да се подобрят изискванията в пандизите, да се обезпечава претовареност на лишените от независимост, както и да се усъвършенства качеството на храната ", сподели още Стоилов.

" Издал съм Заповед за осъществяване на инспекция от Инспектората на министъра на правораздаването. Става дума за стопанисването на парцели, които са към предприятието в региона на Варна. Има контракти, които към този момент са изтекли преди няколко години, само че средства не са постъпвали в Министерството на правораздаването ", съобщи Янаки Стоилов.

Стоилов уточни, че има концепция за закриване на познавач прокуратура, защото имало „ неприятни практики “.

" Под " неприятни процедура " имам поради, че доста от обвиняванията влизат като проведени незаконни групи (ОПГ), а по-късно изходът се оказва, че такива липсват. Не всяка незаконна активност изисква профилиран ред ", сподели още Стоилов.

Той се базира на това, че доста каузи, които били импортирани за ОПГ (Организирана незаконна група), само че най-после завършват или с оправдателна присъда или с различен тип присъда - за обири, каузи, за които хората са подсъдни или в Районен или в Окръжен съд.

Относно Бюрото за отбрана на очевидци, Стоилов обясни, че то: " Трябва да се върне към първичната си активност - за лица, застрашени в границите на наказателно следствие. В момента по един ред се пазят прокурори, а в различен съдиите, а тази активност трябвада бъде ръководено от едно и също място. Идеята не е да се основава паралелна НСО конструкция ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР