Министърът на отбраната Сергей Шойгу и лидерът на Северна Корея

...
Министърът на отбраната Сергей Шойгу и лидерът на Северна Корея
Коментари Харесай

Белият дом: Шойгу е предложил на Пхенян да увеличи продажбата на боеприпаси на Москва

Министърът на защитата Сергей Шойгу и водачът на Северна Корея Ким Чен-ун по време на визитата на съветския политик в Пхенян на 27 юли. Снимка: АП

Както Северна Корея, по този начин и Русия по-рано отхвърлиха изказванията на Съединени американски щати за оръжия.

Белият дом съобщи, че чиновници на американското разузнаване са открили, че предходната седмица съветският министър на защитата Сергей Шойгу е приказвал пред севернокорейски представители по време на посещаване в Пхенян за увеличение на продажбата на муниции на Москва за войната ѝ в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Според представителя на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби Шойгу е направил предлагането по време на визитата си в Северна Корея за събитията, отдадени на 70-годишнината от примирието, с което се приключват бойните дейности по време на Корейската война през 1950-53 година Руският президент Владимир Путин изпрати Шойгу да управлява съветската делегация за честването, напомня АП.

Администрацията на Байдън твърди, че предлагането на Шойгу за усилване на съдействието със Северна Корея демонстрира, че Кремъл е станал подвластен от Пхенян, както и от Иран, за оръжията, от които се нуждае, с цел да води войната си против Украйна. 

" Това е още един образец за това какъв брой обезверен е станал господин Путин, тъй като неговата военна машина е наранена от глобите и контрола върху износа ", сподели Кърби. Той добави, че с изключение на посредством доставки от страни като Северна Корея и Иран Москва сигурно " се пробва да се свърже с Китай, с цел да получи поддръжка за военната си машина ".

През март Белият дом съобщи, че е събрал разследваща информация, която демонстрира, че Русия се стреми да посредничи в договорка " храна против оръжие " със Северна Корея, при която Москва ще дава на Севера нужни храни и други артикули в подмяна на муниции от Пхенян, 

Както Северна Корея, по този начин и Русия по-рано отхвърлиха изказванията на Съединени американски щати за оръжия.

Съединените щати от дълго време се притесняват, че Китай може да даде оръжия на Русия. Държавният секретар Антъни Блинкън предизвести по-рано тази година, че американското разузнаване демонстрира, че Пекин обмисля това. Но американски публични лица обявиха, че досега не имат вяра Китай да е дал оръжия на Москва.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР