Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин обвини днес Русия,

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин обвини днес Русия,
Коментари Харесай

Шефът на Пентагона обвини Русия в умишлена жестокост

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин упрекна през днешния ден Русия, че съзнателно демонстрира свирепост и взема на мушка цивилни във войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

" С умишлена свирепост, Русия насочва мерника си към цивилни (граждани) и цивилни цели. Руските офанзиви убиват деца, унищожават учебни заведения и унищожават лечебни заведения ", сподели шефът на Пентагона пред Националния конгрес за защита " Рейгън " в Сими Вали, щата Калифорния.

Лойд Остин съобщи, че опълчването сред Съединените щати и Китай е навлязло в основна фаза и предстоят решаващи години, съобщи АП.

Нуждаем се от военна мощ, с цел да подсигуряваме, че американските полезности, а не китайските, ще задават световните стандарти през 21-и век, акцентира той.

През последната седмица Пентагонът е фокусиран върху възхода на Китай и какво би могъл да значи той за позицията на Съединени американски щати в света. В понеделник той разгласява годишния си отчет за Китай и сигурността, който предизвести, че Пекин евентуално ще се снабди до 2035 година с 1500 нуклеарни бойни глави и не е ясно по какъв начин може да ги употребява.

Китай " е единствената страна, която има eдновременно волята и, от ден на ден, мощта да промени своя район и интернационалния ред по този начин, че да отговоря на нейните властнически желания ", предизвести Остин и добави: " Така че дано бъда явен: ние няма да позволим това да се случи. "

В петък шефът на Пентагона участва на представянето в Калифорния на най-новия американски бомбардировач Б-21. Всеки аспект от военния аероплан вид стелт е конфиденциален.

Новият нуклеарен бомбардировач е част от американския отговор на засилващото се безпокойствие от предстоящ спор с Китай. Б-21 е планиран по този начин, че да противодейства  на бързо възходящия капацитет на Китай в киберпространството, космоса и нуклеарната сфера.

В изявлението си министърът на защитата на Съединени американски щати прикани Конгреса да одобри в точния момент годишния бюджет за защита. Това е от основно значение, с цел да бъде " Америка сигурна ", аргументира се той, представен от Ройтерс.

На речта на Остин участваха конгресмени и от двете водещи партии в страната. Някои от тях предизвестиха, че в случай че законът за годишния бюджет на Пентагона не бъде признат и вместо това бъде гласувано различно решение, което на процедура ще замрази разноските за защитата на настоящето им ниво, американските въоръжени сили ще бъдат принудени да разчитат на оборудването, с което в този момент разполагат, а създаването на нови военни технологии значително ще спре.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР