Министърът на отбраната на САК предупреди днес арабските ръководители, събрали

...
Министърът на отбраната на САК предупреди днес арабските ръководители, събрали
Коментари Харесай

САЩ: Убийството на Кашоги трябва да безпокои всички ни

Министърът на защитата на САК предизвести през днешния ден арабските ръководители, събрали се в Манама, че убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги " би трябвало да безпокои всички ни ", тъй като визира сигурността в района, съобщи Франс прес.

Помнейки, че мирът и непоклатимият ангажимент към човешките права са от групов интерес, убийството на Джамал Кашоги в дипломатическо посланичество би трябвало да безпокои всички ни, съобщи Матис на годишната конференция по сигурността в столицата на Бахрейн, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Когато една страна престане да зачита интернационалните правила и закона, тя отслабва районната непоклатимост, в миг когато тя е най-необходима ", добави шефът на Пентагона. Досега той бе доста предпазлив по този случай, до момента в който президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и шефът на американската дипломация Майк Помпейо бяха излезли на предната линия, показва Агенция Франс Прес.

Матис, който акцентира " сериозността на обстановката ", остана внимателен по въпроса за политическите последствия от това ликвидиране. " Ще продължа консултациите си с президента и държавния секретар, които вършат оценка на последствията от този случай за тактиката ни ", добави Матис.

Съединени американски щати получиха нови сведения по следствието на убийството на Кашоги. В четвъртък директорката на Централно разузнавателно управление на САЩ Джина Хаспъл е показала на Тръмп изводите си за убийството на Кашоги.

Хаспъл е срещнала президента със своите изводи и разбори след пътуването си до Турция, сподели представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Робърт Паладино. Той не посочи елементи от диалога сред двамата.

Хаспъл посети Турция по-рано тази седмица поради случая с убийството на Кашоги. Според вестник, непосредствен до властта в Турция, разследващите служби на Анкара са споделили с нея детайли, избрани като доказателства, събрани в границите на следствието. Тези детайли биха могли да са записи на убийството на Кашоги в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР