Министърът на отбраната на Германия заяви, че целта на Европейския

...
Министърът на отбраната на Германия заяви, че целта на Европейския
Коментари Харесай

ЕС не може да изпълни целта за доставка на 1 млн. боеприпаси в Украйна

Министърът на защитата на Германия съобщи, че задачата на Европейския съюз да достави на Украйна 1 милион артилерийски муниции е малко евентуално да бъде реализирана, до момента в който Киев продължава да води изтощителна война против Русия.

През март тази година страните - членки на Блока се споразумяха за 1 млн. артилерийски муниции за Украйна, които да бъдат доставени в границите на 12 месеца.

" Можем да предположим, че 1 млн. патрона няма да бъдат доставени ", съобщи Борис Писториус преди срещата на министрите на защитата на Европейски Съюз в Брюксел.

Държавите членки на Европейски Съюз работят с индустрията за увеличение на производството, добави той.

Предупреждението на Писториус пристигна ден, откакто Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност, съобщи, че Блокът може да не реализира задачите за произвеждане на муниции за доставяне на Киев до края на годината, само че добави, че се поставят старания за увеличение на индустриалния потенциал, оповестява CNN.

В кратковременен проект европейските армии са помолени да обезпечат муниции от наличните ресурси, които се равняват на към 300 000 патрона, сподели Борел. Той добави, че във връзка с производството са подписани няколко контракта, само че всичко зависи от това какъв брой бързо заводите могат да създават муниции.

По данни на Националната разследваща работа на Южна Корея, от началото на август Северна Корея е изнесла над 1 млн. снаряда за Русия.

На този декор, Съединени американски щати също усилват производството на муниции, с които да доставят Украйна, написа CNN.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба съобщи, че Киев незабавно се нуждае от това Европейски Съюз да усили способността си да доставя муниции за украинската войска.

" Камбаната на Украйна бие доста и мощно " във връзка с доставките на муниции от Европейски Съюз, съобщи той пред националната телевизия. " Смятам, че повода за тези проблеми не е неналичието на политическа воля в Европейски Съюз да поддържа Украйна. Такава политическа воля има, само че, да кажем, казусът е плачевното положение на отбранителната индустрия. “, добави той.

От началото на спора в Украйна западните съдружници намерено показват угриженост по отношение на способността си да обезпечат на Киев нужното количество муниции - и потенциала си да създават задоволително бързо, с цел да добавят намаляващите ресурси.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР