Министърът на отбраната Красимир Каракачанов наблюдава заключителния етап от курса

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов наблюдава заключителния етап от курса
Коментари Харесай

Каракачанов внася Закона за доброволната казарма идната седмица

Министърът на защитата Красимир Каракачанов следи заключителния стадий от курса по начална военна подготовка за възпитаници, който се организира в Националния боен университет (НВУ) „ Васил Левски “ във Велико Търново.

В образованието участваха 20 ученика от Професионалната гимназия „ Д-р Васил Берон “ във Велико Търново, които през днешния ден получиха документите си персонално от министъра на защитата. Той отличи и гимназистите, постигнали най-хубави резултати по време на образованието.

„ Това е първият курс, след повече от 20 години, в който гимназисти получават познания за това какво е отбрана на отечеството, какво съставлява оръжието, минават курс по оцеляване в природата, курс по насочване – познания, които ще им бъдат потребни в живота “, сподели пред публицисти министър Каракачанов. Той добави, че по конституция всеки български жител има задължението да пази страната си, само че в това време младежите нямат опция да получат военно образование. „ Затова нашата цел с този пилотен курс, който с НВУ организираме, е да предизвикаме интереса на младежите “, добави министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР